HET VERHAAL VAN DE APOSTEL JUDAS GEBRACHT TIJDENS VOORSTELLING

Judas Iskariot, één van de meest controversiële personages in de christelijke geschiedenis. Zijn naam roept automatisch vragen op over verraad, geloof en menselijke relaties. En toch kwamen er op zaterdag 16 maart ’24 heel wat mensen naar onze zondagskerk om naar zijn verhaal te kijken en te luisteren.

Luc Devisscher ging die avond letterlijk en figuurlijk in de schoenen van Judas staan tijdens de opvoering van het woordtheater ‘Judas Iskariot, Apostel van Jezus’. Hij deed dat samen met mensen uit onze pastorale zone en uit de drie Glabbeekse toneelverenigingen (BOK, De Muiletrekkers en TAW) en met prachtige aangrijpende muzikale omkadering.

De voorstelling introduceerde ons niet alleen in het leven van Judas Iskariot, maar ook in dat van een aantal andere figuren die hierbij betrokken waren. Zo ontmoetten we Jezus, de vrouw met het albasten flesje, figuren als de hogepriester en schriftgeleerden en een menigte van oproerkraaiers.

In deze vastentijd, toch een periode van bezinning en reflectie, hebben al deze mensen geprobeerd om de complexe figuur van Judas en de thema’s van verraad, berouw en vergeving op een diepgaande manier te verkennen en vorm te geven. Elke aanwezige, gelovig, twijfelend of ongelovig, kon leren uit dit verhaal. Het was vooral een uitnodiging tot zelfreflectie en meer begrip voor elkaar, zeker in deze periode naar Pasen toe. Want zit Judas niet een klein beetje in elk van ons? Dat alles nodigde uit tot napraten over geloof, over menselijk gedrag, over goed en kwaad…

De samenwerking in aanloop naar deze voorstelling en de uiteindelijke opvoering heeft ons als gemeenschap dichter bij elkaar gebracht, een niet te onderschatten nevenwerking van het geheel. En daarvoor willen we, als pastorale zone, al die mensen bedanken die hier hun schouders onder hebben gezet. Alle acteurs, muzikanten, de dames van de kleding, de lady’s van de catering, de mannen van het decor en de belichting, de helpers achter de schermen, de leden van de werkgroep Evangelisatie en zoveel mensen die spontaan aanboden om te helpen… Dikke merci, jullie krijgen onze grootste dank. De samenwerking was ‘TOP’.

En vooral een grote dankjewel aan Luc Devisscher, die met kennis van zaken en veel geduld iedereen regisseerde en zelf op een meesterlijke manier gestalte gaf aan ‘Judas Iskariot, apostel van Jezus’.

Een gedachte over “HET VERHAAL VAN DE APOSTEL JUDAS GEBRACHT TIJDENS VOORSTELLING

Plaats een reactie