VERNIEUWING ELEKTRICITEIT KERK VAN KAPELLEN

Enkele jaren geleden werd beslist om de elektrische installatie van de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen volledig te vernieuwen. Het vorige was ondertussen vele tientallen jaren oud en er was dringend nood aan een veilig, hedendaags systeem, dat klaar is voor de toekomstige ontwikkelingen.

Er werden in 2023 verschillende firma’s uit de streek aangeschreven door de kerkfabriek Sint-Franciscus Glabbeek met de vraag om een offerte in te dienen. Drie bedrijven gingen in op de vraag en stelden zich kandidaat voor de aanbesteding. Het was uiteindelijk de firma Stijn Pans uit Bunsbeek die geselecteerd werd om de klus te klaren.

Deze week werd gestart met de werkzaamheden. Bekabeling, kabelgoten, zekeringkast, stopcontacten en lichtschakelaars werden vernieuwd, nood- en ledverlichting en netwerkbekabeling werden geplaatst, … Deze vervanging van de installatie is niet alleen een technische upgrade, maar ook een symbolische stap naar de toekomst. Het benadrukt het belang van het koesteren van ons erfgoed terwijl we ons aanpassen aan de eisen van de moderne tijd. Door deze balans te bewaren, kunnen we ervoor zorgen dat de kerk van Kapellen nog vele generaties lang een bron van inspiratie en verbondenheid zal zijn voor de geloofsgemeenschap.

Plaats een reactie