KERSTZINGEN BRACHT MOOIE SOM OP VOOR MINDERBEDEELDE MEDEMENSEN

Op zondag 7 januari 2024 gingen een deel van de meisjes en jongens van Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek, Kapellen, Wever en Zuurbemde die dit jaar het Vormsel zullen ontvangen sterzingen voor het goede doel in hun respectievelijke parochies/dorpen. Er werd door de 11 enthousiaste meisjes en jongens verspreid over 4 groepjes de prachtige som van 550,50 euro bij elkaar gezongen! Een groepje werd zelfs gevolgd door een reporter van ROB-tv.
Na het sterzingen (12.30 uur) kregen de kinderen lekkere pannenkoeken en chocolademelk voorgeschoteld in het parochiecentrum van Kapellen.

Dank aan de kinderen, begeleiders, helpende ouders en gulle gevers!

Met Kerstmis bereidt Sant’Egidio (Sint-Egidius) overal ter wereld een feesttafel voor minderbedeelden. In ons land vinden dergelijke kerstmalen voor daklozen plaats in Antwerpen, Brussel, Genk, Leuven, Louvain-la-Neuve, Merksplas en Luik. Iedere gast ontvangt ook een geschenk. Naast de Kerstmaaltijden is er ook “Kamiano”: het restaurant voor thuislozen, dat wekelijks een duizendtal maaltijden verzorgt.

Sant’Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. Ze zetten zich in voor de verkondiging van het evangelie en de dienst aan de armen. Op wereldschaal zet Sant’Egidio zich in voor de dialoog tussen godsdiensten en de vreedzame oplossing van conflicten.
Meer info op www.santegidio.be

Een gedachte over “KERSTZINGEN BRACHT MOOIE SOM OP VOOR MINDERBEDEELDE MEDEMENSEN

Plaats een reactie