PROCESSIECOMITÉ HEINKENSBERG DRIJVENDE KRACHT ACHTER FESTIVITEITEN 15/08

In Wever bestaat de verering van Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg al vier eeuwen lang. Op 15 augustus, het feest van Onze-Lieve-Vrouw Ten Hemelopneming wordt naar jaarlijkse traditie om 10 uur eucharistie gevierd aan de kapel van de Heinkensberg.

Om 14 uur gaat dan de processie uit, die dit jaar 450 jaar bestaat. Elke 25 jaar wordt een heuse Mariale praalstoet georganiseerd. De laatste vond plaats in 1997. Dit jaar zal het een bijzondere editie worden.

In 2017 richtte een groep van acht enthousiaste en gemotiveerde inwoners van Wever het Processiecomité van de Heinkensberg op. Ze namen de organisatie van de jaarlijkse processie over van de toenmalige kerkfabriek. Geert Grootjans, Rita Hendrickx, Ellen Marjaux, Chris Smets, Stien Taes, Francine Vandeput, Bernadette Verhulpen en Jef Verhulpen hebben de voorbije maanden bergen werk verzet om van ‘450 jaar Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg’ een echt geloofsfeest te maken. Ze doen dit niet enkel uit liefde voor hun dorp en voor moeder Maria, maar ook vanuit hun geloof en hun onderlinge verbondenheid. Ze willen deze eeuwenoude traditie tevens bewaren voor latere generaties. Het comité is dan ook zeer dankbaar dat het een beroep kan doen op honderden vrijwilligers uit Wever en de omliggende dorpen. De processie en de Heinkensberg liggen de inwoners van Wever zeer nauw aan het hart. De devotie voor Maria en de liefde voor de kapel verbindt buren, dorpsgenoten en gelovigen en dit over generaties en eeuwen heen.

Deze 15 augustus wil tegelijk een moment van ontmoeting en bezinning zijn, vooral ook in deze moeilijke tijd.

Iedereen is van harte welkom op 15 augustus, op de Heinkensberg. Samen maken we er een mooie dag van, een dag van respect en devotie voor Onze-Lieve-Vrouw.

Meer info over de festiviteiten kan je vinden op www.kerkglabbeek.be/450jaar

Plaats een reactie