TENTOONSTELLING 450 JAAR ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE HEINKENSBERG

Dit jaar staat het beeldje van Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg -Maria Troosteres der Bedrukten- 450 jaar in Wever (Glabbeek). Sindsdien gaat daar elk jaar, op 15 augustus, de processie door ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg. Elke 25 jaar is dat een bijzondere editie met een Mariale praalstoet door het dorp. De vorige keer was dat in 1997, dus ook in 2022 zal deze praalstoet georganiseerd worden.

Omdat dit jaar de 450ste processie extra speciaal is, organiseren het Processiecomité en de Heemkundige Kring een tentoonstelling over het ontstaan en de geschiedenis van de kapel en de processie. U kan er foto’s, teksten, vlaggetjes, krantenknipsels, film, processiekledij… komen bewonderen. Deze expositie gaat door op zaterdag 12 en zondag 13 maart en op zaterdag 19 en zondag 20 maart ’22, telkens van 14 tot 18 uur. Dit alles in de Sint-Antoniuskerk van Wever.

Alle informatie rond de feestelijkheden ‘450 jaar Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg’ kan u vanaf 1 maart vinden op: www.kerkglabbeek.be/450jaar

Een gedachte over “TENTOONSTELLING 450 JAAR ONZE-LIEVE-VROUW VAN DE HEINKENSBERG

Plaats een reactie