KERKFABRIEK BUNSBEEK STEUNT GEZINNEN VIA SOCIAAL PROJECT

De kerkraad van de kerkfabriek Sint-Quirinus van Bunsbeek, Huisvesting Tienen, projectontwikkelaar Cosimco en de gemeente Glabbeek kwamen onlangs tot een akkoord rond het dossier van de nieuwe woonwijk Baekveld in Bunsbeek.
 
Sedert maart 2009 was er binnen de kerkfabriek van Bunsbeek reeds een akkoord om de betrokken bouwgrond te verkopen voor dit sociale project. Op vraag van de toenmalige projectontwikkelaar vroeg de kerkfabriek de maanden daarop een schatting aan van de grond in de Baekveldstraat te Bunsbeek. Nadien werd het stil rond het dossier tot maart 2015; toen was er een gesprek tussen de betrokken partijen. Huisvesting Tienen heeft toen een nieuwe schatting laten uitvoeren. Ook de kerkfabriek vroeg een nieuwe, onafhankelijke schatting (het recht van iedere eigenaar) aan door een erkende landmeter. Deze schatting werd de basis voor gesprekken in juni 2016 tussen de sociale huisvestingsmaatschappij, de projectontwikkelaar, de gemeente en de kerkfabriek. Op 1 juli werd er een akkoord bereikt rond de verkoop van de bouwgrond van de kerkfabriek. Een overeenkomst waarmee de kerkfabriek tevreden kan zijn en waarmee ze ook de plaatselijke dorpsgemeenschap te dienste kan zijn.
 
Het is de opdracht van de kerkfabriek, die de kerkelijke eigendommen in Bunsbeek beheert, om een correcte prijs te vragen en te krijgen, rekening houdend met de wetgeving hieromtrent. De leden van de kerkfabriek proberen in eer en geweten, los van politiek, de goederen correct te beheren, om de gemeentelijke tussenkomst in de werking van de kerkfabriek tot een minimum te beperken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s