DERTIEN MEISJES EN JONGENS DOEN HUN EERSTE COMMUNIE

Zaterdag 29 april 2023, een druilerige en grijze ochtend. Toch stonden 13 kinderen van de groep Glabbeek ietwat nerveus op vandaag, om in de zondagskerk van Kapellen voor de allereerste keer deel te nemen aan de eucharistie. Ze waren klaar voor de Eerste Communie.

Sinds oktober gingen ze op weg, om de weg van Jezus te ontdekken.
In enkele bijeenkomsten verbeeldden ze verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament, werd het stil gemaakt, werd gelachen en leerden we de woorden van Jezus gebruiken. Ook bij juf Anneleen in de klas werden vele vragen beantwoord en mocht verwondering voor Jezus’ leven een plaats krijgen.

De belangrijkste dingen die ze leerden, is dat bidden altijd kan, hoe jong je ook bent, hoe goed je het ook hebt. Mopperen kan iedereen – bijvoorbeeld over het weer die ochtend – maar ze leerden dankbaar zijn en stilstaan. Ze leerden bidden in onze eigen woorden, maar ook luisteren naar en voelen wat Jezus ons probeert te leren.


In een volle kerk, prachtig en kleurrijk versierd, zongen onze communicanten uit volle borst mee, konden we ervaren hoe het mysterie van ons geloof deze kleine harten nieuwsgierig en gelukkig maakte en we voelden ons echte ‘geluksvogels’ omdat we getuige mochten zijn van de maaltijd van de Heer, waarop onze kinderen uitgenodigd werden.


Bedankt aan Liesbeth, juf Anneleen en de ouders die dit mee in handen namen.

Proficiat aan alle 13 kinderen: Alec, Aurélie, Daan, Ella, Floor, Fons, Guus, Hilke, Lander, Renee, Sam, Sasha en Vic. Wij hopen dat deze dag het begin is van een mooie weg, die elke dag opnieuw kan uitdagen en inspireert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s