TAIZE-VIERING IN ZUURBEMDE

Op vrijdag 5 mei 2023 om 19 uur werd in het mooie decor van de Sint-Catharinakerk van Zuurbemde een Taizé-viering georganiseerd in samenwerking met IJD, de jeugddienst van de Katholieke Kerk in Vlaanderen. Deze dienst heeft in elk Vlaams bisdom een afdeling die verantwoordelijk is voor het diocesane jongerenpastoraal. Voorgegaan door Gert werd de viering opgeluisterd door Music4Faith onder leiding van jeugdpastor Toni, die samen met catechiste Liesbeth, Emma, Lars, de pasgevormde Olivia en Maureen de Taizé-liedjes tot leven bracht.

Bidden in de stijl van Taizé is samen zingen en bidden, luisteren naar de Schrift, stil worden, … De vieringen zijn eenvoudig. Rustige, meditatieve gezangen die iedereen vlot kan meezingen zijn de leidraad. Kaarsen verlichten de ruimte en brengen licht en warmte in ons hart. In deze wake bidden we dat Gods Heilige Geest ons mag bemoedigen en sterken om vol vertrouwen op weg te blijven gaan.

De aanwezigen kregen bij het binnenkomen de teksten en een kaarsje, dat later tijdens de viering werd aangestoken. Er werd vlot meegezongen, gebeden en een moment van stilte was een welkome uitnodiging om even in jezelf tot bezinning te komen.

De ervaring van het Licht en de helende werking van gebed en Taizé-muziek was een welkom moment om de drukte van het leven te ontvluchten. Meer van deze bijzondere vieringen zijn welkom!

Een gedachte over “TAIZE-VIERING IN ZUURBEMDE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s