HERAANLEG GLAZUURPARKING GAAT VAN START

De parking van het parochiaal gemeenschapscentrum Glazuur wordt dagelijks gebruikt door ouders voor het brengen en ophalen van hun kinderen die school lopen in de gemeenteschool. De kerkfabriek Sint-Franciscus en vzw Glazuur verleenden vorig jaar aan de gemeente Glabbeek hiervoor een gebruiksrecht. In deze overeenkomst was een heraanleg van het parkeerterrein door de gemeente opgenomen.

Voor de heraanleg van de Glazuurparking is er bewust voor gekozen deze werken in twee fases tijdens schoolvakanties uit te voeren om de hinder tot een minimum te kunnen herleiden. Er werd gekozen voor een ecologisch verantwoorde aanpak, met waterdoorlatende materialen en groenaanplanting rondom. Er worden +- 60 parkeerplaatsen, een fietsenparking en zes laadpalen voor elektrische voertuigen voorzien.

– Fase 1 omvat de vernieuwing van de kleine parking (aan de rechterzijde t.o.v. de straatkant): deze heraanleg gebeurt tijdens de Paasvakantie van maandag 3 tot vrijdag 14 april 2023. Er is tijdens deze periode een volledig parkeerverbod op de kleine parking. De grote parking kan tijdens de Paasvakantie nog wel beperkt gebruikt worden voor activiteiten in de Glazuur.

– Fase 2 omvat de heraanleg van de grote parking (aan de linkerzijde t.o.v. de straatkant): deze heraanleg gebeurt tijdens de zomervakantie van maandag 24 juli tot donderdag 31 augustus 2023. Er is tijdens deze periode een volledig parkeerverbod op de grote parking. De kleine parking kan tijdens fase 2 wel gebruikt worden voor activiteiten in de Glazuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s