KRUISOPLEGGING VORMELINGEN 2023

Op zondag 12 februari 2023 kregen in de O.-L.-V. Geboortekerk van Kapellen tijdens de zondagse eucharistieviering om 9.30 uur onze kandidaat-vormelingen hun “Kruisje opgelegd”. Voor 22 gemotiveerde meisjes en jongens uit onze parochies is deze Kruisoplegging een tweede belangrijke stap naar hun Vormsel toe, dat zal plaatsvinden op zaterdag 22 april 2023.

Een kruis betekent heel veel. De horizontale balk verwijst naar de verbinding tussen de mensen, tussen ons allemaal. De verticale balk van beneden naar boven staat symbool voor onze verbondenheid met God. Beide balken kruisen elkaar waar mensen en God ontmoeten en samenkomen.

Bijzonder aan deze editie van de Kruisoplegging was het feit dat de houten kruisjes aan stoelen in de kerk hingen. De mede-gelovigen die een kruisje opmerkten aan een stoel mochten met dit kruisje naar voren komen op het moment dat de kinderen voor het altaar stonden. Zij mochten dan een kruisje omhangen aan een willekeurige kandidaat-vormeling. Een bijzonder moment!

Een gedachte over “KRUISOPLEGGING VORMELINGEN 2023

  1. ik denken en gebed hoop ik voor hen een weg naar een leefbaar klimaat een weg in naastenliefde voor iedereen, daar zal het goed zijn om te leven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s