GLABBEEKSE KERKGEMEENSCHAP ZAMELT IN VOOR OEKRAÏNE

De situatie in Oekraïne laat niemand onberoerd. Tot nu toe schat de VN dat zo’n anderhalf miljoen Oekraïense burgers hun huizen noodgedwongen hebben verlaten. Oekraïners vragen om hulp, veel hulp. En dat zorgt ervoor dat mensen overal in Europa in actie komen. De Glabbeekse geloofsgemeenschap betuigde al haar solidariteit met het Oekraïense volk en met iedereen die onder de oorlog lijdt. Maar daarnaast worden er meer en meer vragen gesteld om ook concreet hulp te bieden.

Inzameling van niet-bederfelijk voedsel en hygiëne producten
We vernemen dat er een grote behoefte is aan lang houdbaar voedsel (blik, pasta, rijst, droog voedsel, thee, instant koffie, koekjes…) en aan hygiëne producten (pampers, maandverband, tandpasta, douchegel, shampoo, deodorant en andere verzorgingsproducten).

Je kan vanaf woensdag 9 maart ’22 terecht met bovenstaande producten in de garage van de pastorie van Glabbeek (Dries 9, 3380 Glabbeek, naast zaal Glazuur). Dit kan elke dag van 8 tot 20 uur. De actie loopt tot en met zaterdag 19 maart ’22.

#plekvrij
Pastoor Luc Thiry doet ook een oproep voor het tijdelijk opvangen van Oekraïense vluchtelingen (het gaat vooral om vrouwen en kinderen). Voor de wat ouderen onder ons die over een ruime woning beschikken en die vaak alleen zijn, kan dit zelfs fijn gezelschap betekenen. Denk er eens over na.

Of een financiële bijdrage
Steun je liever met een financiële bijdrage dan kan dat via een overschrijving bij de katholieke hulporganisatie Caritas op rekeningnummer BE88 0000 0000 4141 met vermelding “4147 OEKRAÏNE”. Voor elke schenking van 40 euro of meer geniet je van een belastingvermindering van 45%.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s