GELOVIGE GLABBEEKSE VRIJWILLIGERS DRAGEN BIJ TOT HOGE VACCINATIEGRAAD IN DE STREEK

De vaccinatiegraad op het grondgebied van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland, d.w.z. in de vaccinatiecentra van Tienen en Landen, is bijzonder hoog. 95% van de bevolking ouder dan 12 hebben reeds twee prikken gehad. Dat maakt de basisvaccinatiecampagne een groot succes. Ook wat de boostervaccinaties betreft zit de campagne mooi op schema.

Het grote succes is mede te danken aan de vrijwilligers die zich inzetten in de vaccinatiecentra. Zij nemen heel wat taken voor hun rekening: parkingwacht, mensen begeleiden naar het onthaal/kabinet/wachtzaal, afspraken nakijken, identiteitscontrole, telefonische ondersteuning met afspraken en registratie, inspuiten van het vaccin, …

Ook vanuit Glabbeek zijn er heel wat vrijwilligers die zich ondertussen al verschillende maanden enthousiast en onvermoeibaar inzetten om de coronapandemie het hoofd te bieden. Een deel van die vrijwilligers zijn medewerkers van de Pastorale Zone Sint-Franciscus Glabbeek: hun engagement komt mede voort uit hun gelovig-zijn, uit hun streven om God handen en voeten te geven in deze moeilijke tijd. Zo ook Agnes Vanhellemont, Chris Nys, Ingrid Kerckaert, Maria Saelmaekers (niet op de foto), Ria Boyen, Eddy Claes en Paul Ottenburghs. Zij maken, naast hun engagement in onze parochies, graag ook tijd vrij om hier hun steentje bij te dragen.

Aan hen en aan álle vrijwilligers die mee op de barricades staan tegen het virus: dank voor uw volgehouden inzet!

Een gedachte over “GELOVIGE GLABBEEKSE VRIJWILLIGERS DRAGEN BIJ TOT HOGE VACCINATIEGRAAD IN DE STREEK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s