GEMEENTELIJK SCHILDERIJ KRIJGT PLAATS IN PASTORIE GLABBEEK

Danny & Jan van de kerkraad hebben het schilderij net een plaatsje gegeven in de inkomhal van de pastorie.

Naar aanleiding van de lopende verbouwingswerken aan het gemeentehuis van Glabbeek werd er gezocht naar een nieuwe locatie voor het schilderij “dorpszicht op kerk en huizenrij”. Op welke semi publieke plaats kon dit kunstwerk dan ook beter hangen dan op de centrale pastorie van Glabbeek, het hart van de pastorale werking van de Glabbeekse geloofsgemeenschappen? Het gemeentebestuur en de kerkfabriek Sint-Niklaas ondertekenden dan ook onlangs een bruikleenovereenkomst.

Het werk is van de hand van Bunsbekenaar Paul Baumans (°1956) en dateert van 1999. In dat jaar gaf het toenmalig gemeentebestuur, bij monde van burgemeester Arseen De Coster en gemeentesecretaris Paul Cloots, de opdracht aan de kunstenaar iets creatief te realiseren met als thema “Glabbeek”. Deze opdracht kwam er nadat er een succesvolle duo-tentoonstelling had plaatsgevonden in het gemeentehuis. Glabbekenaar Paul Janssens stelde er zijn bronzen beelden voor en Paul Baumans zijn grafisch werk en aquarellen.

Het schilderij is een panoramisch landschap met zicht op de Sint-Niklaaskerk en woningen, gezien vanuit een veldwegel waar de schilder indertijd bijna dagelijks met zijn hond passeerde. Het schilderij van 2 op 1 meter is met acrylverf geschilderd op een voorbehandeld houten paneel en afgewerkt met een acrylvernis.
Dit prachtige werk heeft jaren in de loketruimte van het gemeentehuis gehangen en schittert nu in de pas gerenoveerde inkomhal van de pastorie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s