VAN DE NOOD EEN DEUGD MAKEN…

Mondmaskeractie Glabbeek groot succes

En of er nood was aan mondmaskers enkele maanden geleden… We kwamen in onze Pastorale Zone Glabbeek op het idee om ze te maken voor iedereen die er nodig had.
Het werd een succes! Enkele ijverige naaisters boden spontaan aan om mee te werken en de bestellingen stroomden binnen.
We wilden er niets aan verdienen maar een bijdrage voor het nodige materiaal was natuurlijk welkom. Op voorhand werd afgesproken dat, indien er geld over was, we een goed doel zouden zoeken om het te schenken.

En dat goede doel vonden we bij “Stapje in de wereld”. Vorige week konden we 332 euro storten aan de Leuvense organisatie die gezinnen en kinderen in armoede de kans geeft om op vakantie te gaan.
Door Corona zijn ze dit jaar een aantal benefietacties misgelopen, dus onze bijdrage kwam voor hen als een geschenk uit de hemel.

Dit jaar organiseerde ‘Stapje in de wereld’ een fietsvakantie voor jongeren tussen 11 en 16 jaar. Met als doel hen te leren fietsen langs veilige wegen. De fietstocht ging van Leuven via Namen naar Boussu-lez-Walcourt. Het was voor al de deelnemende jongeren een heuse belevenis.
Wie geen fiets had kreeg er een van de organisatie. Die fiets mochten ze na de vakantie mee naar huis nemen. Een van de kinderen vroeg waarom hij de fietstas niet mocht houden. De voedselbank is op 3 km en er is geen goede busverbinding naartoe. Bovendien wegen die dingen wel wat voor een gezin van 5 personen. Maar hiervoor is er geen subsidie voorzien.
Men zal onze bijdrage besteden aan deze broodnodige fietstassen. Dankzij de bijdrage van onze ‘cliënten’ kunnen de kinderen nu dus ook de fietstassen mee naar huis nemen.

In naam van Stapje in de wereld een dikke dankjewel aan al die mensen die hebben bijgedragen aan dit resultaat. Zowel zij die mondmaskers hebben besteld en/of stof of stikzijde hebben geschonken, als zij die enthousiast mondmaskers hebben gemaakt. Jullie hebben enkele kinderen heel gelukkig gemaakt! Van harte dank!

Meer info op www.stapjeindewereld.be en facebook.com/stapjeindewereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s