WEDSTRIJD THEOLYMPIADE

Ben je leerling van het vijfde of zesde jaar van de middelbare school en ben je graag bezig met wat er echt toe doet in het leven? Ben je geboeid door het vak godsdienst, en denk je graag na – samen met anderen of alleen – over wat je in de lessen hoort? Of ga je met die thema’s graag creatief aan de slag door er een artistiek werkstuk over te maken of door er iets rond te organiseren? Dan is de Theolympiade iets voor jou! Kruip in je pen, creëer een werkstuk, werk een concept voor een evenement uit, en neem het op tegen andere leerlingen uit heel Vlaanderen.

De Theolympiade is een wedstrijd die jou als leerling van de derde graad van het middelbaar onderwijs uitdaagt om aan de slag te gaan met een centraal thema dat aansluit bij het schoolvak rooms-katholieke godsdienst. Dit jaar is gekozen voor het thema:
Duurzame relaties: naar een nieuwe cultuur van (ver)trouw(en)

Je kan aan de wedstrijd deelnemen in drie categorieën. Ofwel schrijf je een essay, ofwel maak je een artistiek of materieel werkstuk, ofwel ontwikkel je een concept voor een publiek event of initiatief. Tot 30 november 2020 kan je je werkstuk inzenden, en de prijsuitreiking vindt plaats op maandag 11 januari 2021. Misschien ga jij dan wel naar huis met de eerste prijs van 1.000 euro, en uiteraard met een fijne ervaring rijker!

Geïnteresseerd? Lees dan hier nog wat meer over het thema, en schrijf je in op www.theolympiade.be!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s