NIEUW MARIABEELDJE IN TUIN SCHOOL KAPELLEN INGEWIJD

Een tijdje geleden werd de grot en het Mariabeeld in de tuin van het gezellige schooltje “De Kleine Wereld” in Kapellen afgebroken wegens bouwvallig en dus onveilig. Tijd voor een nieuw beeld… Paul Tweepenninckx van de Dorpsstraat schonk een mooi Mariabeeld; een papa van een leerling van de school gaf een splinternieuw houten boomkapelletje en “handige Harry” Ronny Laermans zorgde dat alles netjes in elkaar werd gepuzzeld.

Op vrijdag 8 september ’17 om 13 uur werd het Mariabeeld ingewijd tijdens een gebedsviering in de mooie tuin van de school. Samen met de leerlingen en leerkrachten Dorien, Lindsey, Melissa & Petra en directeur Roel. Er waren ook enkele dorpsgenoten, die kwamen meevieren en -bidden. Er werd trouwens niet toevallig gekozen voor 8 september: de feestdag van Maria-Geboorte, de patrones van de parochie Kapellen.
De jongens en meisjes hadden enkele passende liedjes ingeoefend en kleurrijke tekeningen gemaakt over moeder Maria. Andere hadden dan weer een tekstje geschreven en vertelden hoe ze Maria zien en ervaren in hun jonge leven. Chris, Gert en Priester Luc gingen voor in de gemoedelijke viering op kindermaat. Het beeldje werd ingezegend met een palmtakje en gewijd water. Er werd aan God gevraagd om troost of vreugde te schenken aan leerlingen, leerkrachten, ouders of toevallige passanten, die Maria erom vragen. Het werd een mooi moment, dat gelovige verbondenheid bracht tussen alle aanwezigen.

Het was tot op het laatste moment onzeker of de viering in openlucht kon doorgaan, omwille van het miezerige regenweer. Tot enkele minuten voor de start regende het en ook de rest van de namiddag vielen de druppels uit de lucht. Enkel tijdens de viering bleef het op miraculeuze wijze droog. Zou Maria er voor iets tussen gezeten hebben?…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s