GEBED NA DE VAKANTIE

F4275h34.jpgGod, geef ons een hart dat in de voorbije vakantie gevoed is met nieuwe energie en volgeladen batterijen. We stappen opnieuw in het gareel, vol moed en inzet, met zorg en aandacht, en in verantwoordelijkheid voor onze dagelijkse opdracht. We gaan er weer voor als deel van het geheel.
Geef ons een hart dat blijft kloppen voor jongeren, de jeugd, de toekomst van morgen, vandaag onze zorg om hen voor te gaan en wegwijzer te zijn naar een hoopvolle toekomst.
Geef ons een hart dat ruim is en mild, maar tegelijk genuanceerd en kordaat. Dat wij doorverwijzers zijn naar een horizon die verder ligt dan de voldoeningen van het nu-moment. Dat wij stapstenen aanreiken die uitnodigen tot durf en vertrouwen.
Geef ons een hart dat warm genoeg is om de kilte van het egoïsme te doorbreken, en te luisteren naar het verhaal achter de eenzaamheid, het verlangen om erbij te horen en zichzelf te mogen zijn. Geef ons een hart dat ineenkrimpt bij ruzies, een hart dat in de bres springt om te verzoenen en te zalven.
Geef ons een hart, God, het ruime hart van Jezus, die mens werd om het ons voor te leven. Dat wij leren beminnen op de maat van zijn liefde, wat ons ten volle gelukkig kan maken omdat zijn liefde onsterfelijk is.
Amen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s