PROCESSIE HEINKENSBERG, EEN MOOIE GELOOFGETUIGENIS

 
Maria keek op ons neer en zag dat het goed was…
 
De processie ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Heinkensberg is een begrip in onze streken. Generaties lang komen mensen in de kapel tot Maria bidden en haar danken. Naar aloude traditie trok op 15 augustus -oftewel halfoogst- onder een blauwe hemel en een stralende zon de processie uit. Een feestelijk gebeuren dat heel wat volk lokt. Veel mensen van Wever en daarbuiten stapten mee van aan de Sint-Antoniuskerk, muzikaal begeleid door de Koninklijke Harmonie Crescendo, tot aan de kapel van de Heinkensberg. Langs dezelfde weg keerden men nadien terug naar de kerk. Pastoor Luc Thiry droeg de zonnemonstrans met daarin de geconsacreerde hostie (‘Het Allerheiligste’).
Het was hartverwarmend te mogen zien dat veel mensen zich betrokken voelen bij deze traditie en mee willen zorgen voor het bewaren van de processie. Na de processie was er nog een drankje en mogelijkheid tot babbel in de parochiezaal.
 
De parochieploeg en de kerkfabriek van Wever danken iedereen die zich op welke wijze ook heeft ingezet om deze vieringen mogelijk te maken.
 
Mogen we u alvast uitnodigen op 15 augustus 2017?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s