LANDBOUWLEERPAD GLABBEEK IN NIEUW JASJE GESTOKEN

Landelijke Gilde Glabbeek en de Landbouwraad Glabbeek openen officieel, samen met het gemeentebestuur, de vernieuwde borden van het Landbouwleerpad in Glabbeek op maandag 8 augustus om 15 uur op het landbouwbedrijf van de familie Janssens op de Rode 10A.
Het doel van het project is om de inwoners van Glabbeek en omstreken informatie te geven over de hedendaagse land- en tuinbouw. De borden richten zich zowel naar de kinderen van de lagere scholen in Glabbeek alsook naar fietsers en wandelaars die bij de landbouwbedrijven passeren. Het landbouwleerpad in Glabbeek is al aan zijn derde editie toe. De vorige borden waren niet meer actueel en ook de bewegwijzering is gedeeltelijk verdwenen. Nu het pad vernieuwd is, kunnen scholen er weer gebruik van maken, zodat de leerlingen de landbouw en de fruitteelt van bij ons leren kennen.
Het Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling gelooft sterk in het project van de landbouwers in Glabbeek en gaf daarom een financieel steuntje in de rug.

FIETSZOEKTOCHT & BBQ
Landelijke Gilde Glabbeek wil op maandag 15 augustus graag iedereen uitnodigen om het vernieuwde Landbouwleerpad te ontdekken aan de hand van een fietszoektocht langs de boerderijen. Inschrijven voor de fietszoektocht kan vanaf 14 uur aan De Glazuur. Vanaf 17 uur kan je hier terecht om deel te nemen aan een gezellige dorpsbarbecue.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s