PROCESSIE 2016 ATTENRODE

Na de eucharistieviering op zaterdag 30 juli in de kerk van Attenrode, voorgegaan door pater Jan Moriaux en diaken Freddy, maakte iedereen zich klaar voor de processie. De harmonie Crescendo trok de processie op gang. Via de Doelaagstraat, de Torenstraat en de Hoefstraat trok een grote groep Attenrodenaren en niet-Attenrodenaren in processie naar de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Sint-Andreas en zijn relikwie werden op een wagen geplaatst en onder de baldakijn stapte diaken Freddy met de rijkelijk versierde monstrans met daarin de Heilige Communie. Onderweg hadden heel wat mensen een Maria- of Jezusbeeld geplaatst aan hun woning.
Aan het kapelletje werd er halt gehouden, gebeden en gezongen om dan verder te gaan naar de onlangs prachtig gerestaureerde barokkapel.
Als Kerk moeten we blij en hoopvol zijn met deze belangstelling. Het is een bewijs dat het christen-zijn, het geloof, in heel wat mensen nog aanwezig is.

Dank aan iedereen, in het bijzonder aan Jonas Vangroenendael, die meewerkte aan de vierde editie van de processie en tot volgend jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s