ZIEKENZORG KRIJGT VANAF SEPTEMBER EEN NIEUWE NAAM!

Ziekenzorg CM is een vereniging waarin meer dan 25.000 vrijwilligers zich engageren om chronisch zieke mensen, zorgbehoevende personen en hun mantelzorgers de nodige kracht te geven om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen. En dankzij het enthousiasme en de energie van zovele mensen maakt Ziekenzorg CM wel degelijk een verschil. Iedere dag opnieuw. Ook Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek-Zuurbemde, Kapellen, Wever en Zuurbemde hebben elk een eigen Ziekenzorgwerking.

Anderzijds werd het de voorbije jaren in Vlaanderen steeds duidelijker dat de naam de lading niet meer dekte. Dat steeds meer mensen uit de doelgroepen zich niet meer tot Ziekenzorg aangetrokken voelden.

Daarom ging men op zoek naar een nieuwe naam. Een naam met een positieve klank, een naam die solidariteit uitstraalt en die chronisch zieke mensen, mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten van de vereniging gelijk stelt.

Het werd Samana… je kan Samana zien als de samentrekking van samen en mana, waarbij mana ‘kracht’ betekent. Dus de nieuwe naam wil eigenlijk zeggen Samen Kracht(ig), of makkelijker: Samen Sterk!

Meer hierover volgende woensdag in Parochieblad Glabbeek…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s