TOCHT NAAR SCHERPENHEUVEL

Op Goede Vrijdag 25 maart 2016 maken de leerlingen en leerkrachten van de vrije basisschool “De Kleine Wereld” van Kapellen een gesponsorde voettocht naar Scherpenheuvel. Op de middag nemen ze deel aan een eucharistieviering in de Basiliek.
Het 1ste, 2de. en 3de leerjaar stapt 4 km. en het 4de, 5de en 6de leerjaar zal 14 km. afleggen.

Met de opbrengst hiervan wordt een deel van het schoolgeld van vier Afrikaanse weeskinderen gefinancierd, een initiatief van Jasmien Luyten uit Glabbeek (dochter van de zorgcoördinator van de school, Hilde Roekaerts) en Evelien Laermans (afkomstig uit Bunsbeek). Jasmien en Evelien verbleven in 2007 gedurende enkele maanden bij een familie in Swaziland, het zwarte hart van Zuid-Afrika.
Bij SACRO, het vrijwilligersproject waar ze naast hun werk bij Unicef ondersteuning gaven, worden straat- en weeskinderen opgevangen. Hun doel is deze kinderen een dagelijkse warme maaltijd aan te bieden en minimaal basisonderricht te verschaffen. Aidswezen in Afrika kunnen onmogelijk het hoge schoolgeld betalen en blijven dus meestal kansloos. Jasmien en Evelien besloten om een aantal van deze kinderen financieel te adopteren en hun schoolgeld, schoolmateriaal en het schooluniform te bekostigen. Voor Ncobile, Thokozane, Sbahle en Mfanfikile maakt dit een wereld van verschil. Zij zijn ons allen dan ook enorm dankbaar voor de kansen die we hen bieden.

Succes met de tocht en dit zinvolle initiatief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s