Glabbeekse parochies verwelkomen gedurende een week gast uit Colombia

De zes Glabbeekse parochies verwelkomen Candelario Alvarez uit Colombia. In het kader van de Broederlijk Delen campagne 2016 verblijft de man (62 jaar) van 16 tot 23 februari 2016 in Glabbeek. Candelario is boer en zet zich in voor de rechten van de lokale gemeenschappen. Hij is een milieuactivist die dagelijks strijdt voor de bescherming van de rivier Sinu, voor de lokale gemeenschappen hun bron van leven. Op het Glabbeekse programma staan bezoeken gepland aan: de Belgische Fruitveiling, twee scholen, een rust- en verzorgingstehuis, een traditionele boerderij en een bioboerderij, een CM-kantoor, het bedevaartsoord Scherpenheuvel, de Boerenbond, het ACV, het Gemeentebestuur Glabbeek, …

Candelario vertelt zijn verhaal aan het brede publiek op vrijdagavond 19 februari, 20 uur in de Pastorie van Glabbeek . Thomas Craenen, programmaverantwoordelijke voor Colombia bij Broederlijk Delen kadert het politieke verhaal van Colombia. De avond wordt afgesloten met lekkere hapjes en drankjes.

Tijdens de campagne van Broederlijk Delen organiseren de parochies tevens een Solidaire Maaltijd en dit op zondagmiddag 6 maart in zaal Glazuur. Op vrijdag 4 maart organiseert VBS De Duizendpoot Bunsbeek reeds voor de tiende keer een Koffiestop.
De opbrengst van beide initiatieven is volledig bestemd voor de Broederlijk Delen projecten 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s