Gods woord-affichenetwerk krijgt ook in Glabbeek een nieuwe start

Het Gods Woord-affichenetwerk ontstond in het verleden met als doel christelijke organisaties de kans te bieden hun boodschap breed te verspreiden in heel Vlaanderen. Het behelst een ca. 400-tal afficheborden bevestigd aan kerkmuren, katholieke scholen, pastorieën, …. . De toekomst van het netwerk stond reeds enige tijd onder druk door het dalend aantal campagnes en stijgende productiekosten.
Op 1 juli 2015 heeft vzw Studiecentrum KERK & MEDIA het beheer en de exploitatie van het Gods Woord-affichenetwerk in concessie gegeven aan de -in juli 2015 gestarte onderneming- Jopublico bvba. Het doel van deze overdracht is de overname van de exploitatie van het netwerk en de infrastructuur van het netwerk te vernieuwen en uit te breiden met nieuwe plaatsen. Daarnaast legde Jopublico de nodige contacten om het netwerk van nieuwe campagnes te voorzien. Belangrijk is dat het netwerk exclusief voorbehouden blijft voor non-profit campagnes, in de eerste plaats van organisaties uit de christelijke zuil en daarnaast met een nieuwe uitbreiding naar de non-profit organisaties uit de cultuur- en toerismesector. En met succes! Alle bestaande adverteerders hernieuwden hun campagnes en het netwerk is quasi volzet.

In de Glabbeekse parochies zijn er een drietal borden, die sinds kort terug gebruikt worden voor het Gods Woord-affichenetwerk: aan de Sint-Quirinuskerk in Bunsbeek, op de parking van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk van Kapellen (linker bord) en aan de Sint-Catharinakerk in Zuurbemde (linker bord).

De komende maanden wordt er gestart met de vernieuwing van de muurpanelen en de uitbreiding van het netwerk. Daarnaast wordt er gekeken hoe het netwerk versterkt kan worden met andere type panelen op andere locaties. Heel wat parochies, waaronder de parochies van Glabbeek, namen al contact op met Jopublico om ook in hun buurt bijkomende panelen te plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s