STERZINGEN BRACHT EEN FENOMENAAL BEDRAG OP VOOR SYRISCHE VLUCHTELINGKINDEREN

Op zondag 3 januari 2016 gingen een groot deel van de meisjes en jongens van Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek, Kapellen, Wever en Zuurbemde die dit jaar het Vormsel zullen ontvangen sterzingen voor het goede doel in hun respectievelijke parochies/dorpen. Er werd door de 28 enthousiaste meisjes en jongens (7 groepjes) de fenomenale som van 860,67 euro (stand op 5/01) bij elkaar gezongen!

Dank aan de kinderen, begeleiders en de gulle gevers!

Naar gewoonte gaan de vormelingen en hun catechisten zingen voor het goede doel. Dit jaar steunen we een project van Caritas Vlaanderen vzw, een confederatie van katholieke hulporganisaties die wereldwijd in 200 landen werkzaam is. De zoon van één van de catechistes werkt bij deze hulporganisatie.

Vóór de oorlog gingen bijna alle Syrische kinderen naar school. Vier jaar later is er geen land ter wereld waar er minder kinderen naar school gaan. De scholen die nog overeind staan liggen in de vuurlinie. De levens van de kinderen en de leerkrachten zijn elke dag in gevaar. Scholen worden ingenomen door vluchtelingen, beschoten, gebruikt voor militaire doeleinden of gebombardeerd. Honderden leerkrachten lieten het leven. In de buurlanden zijn de problemen van een andere orde, maar even benard: op de massale toestroom van vluchtelingen waren de lokale scholen niet voorzien. Minstens de helft van de kinderen gaat al jaren niet meer naar school. De kinderen die wel een school gevonden hebben, staan voor grote uitdagingen: bovenop de persoonlijke oorlogservaring maken een andere taal, hoge transportkosten en pesterijen het schoolgaan nog moeilijker.
Caritas wil de volgende drie jaar 8.700 Syrische kinderen terug naar school sturen in Libanon en Jordanië, hen daarbij begeleiden, voor concrete psychosociale steun zorgen en hun familie bijstaan. Dit in samenwerking met lokale partners en autoriteiten.

Na het sterzingen (12.30 uur) kregen de kinderen lekkere pannenkoeken en chocolademelk voorgeschoteld in het parochiecentrum van Kapellen.

Meer foto’s op http://www.kerk-lubbeekglabbeek.be/vormselglabbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s